Elena Udrea a scris pe Facebook despre reactiile pe care le-au produs dezvaluirile sale facute in urma cu o zi, ea aratand ca s-a creat panica, pentru ca ”a acuzat un general de serviciu secret” si asta arata ”teama pe care o genereaza SRI-ul celor cu secrete in dulap”.

Elena Udrea a afirmat ca ”a vazut reactiile si pozitionarile unor comentatori publici, dar si a unor "acoperiti din presa" dupa afirmatiile, pe care si le asuma total, pe care le-a facut in interviul de la Hotnews” si a adaugat ca doreste sa faca trei comentarii scurte.

Ea a mentionat ca, ”de regula, cand apare un denunt impotriva unui politician, acesta este fie constatat deja vinovat, fie se spune, corect, justitia sa cerceteze”. ”Cand au aparut dezvaluiri despre Florian Coldea (seful SRI), unii m-au atacat pe mine si au incercat sa il declare deja nevinovat, inainte de orice actiune a justitiei”, a completat Udrea. Ea a mai spus ca ”putem acuza un parlamentar, un ministru, un Prim-Ministru sau chiar un Presedinte fara probleme”, dar,, ”cand am acuzat un general de serviciu secret, s-a creat panica!”.

”Aceasta reactie arata teama pe care o genereaza SRI-ul celor cu secrete in dulap, politicieni, presa etc”, a concluzionat deputatul PMP.

Elena Udrea mai spune ca ”Justitia va fi cea care va dovedi daca denuntul sa va fi confirmat de dovezi”. ”Eu am spus ce stiu si voi dezvolta afirmatiile din denuntul penal in fata anchetatorilor. Personal, ma astept la absolut orice, inscenari, "dezvaluiri", fotografii etc., pentru ca acum vor dori si mai mult sa-mi inchida gura. Important este sa fim constienti de pericolul urias al acestui moment: puterea totala in mana unui om despre care nu se stie mai nimic in spatiul public, dar care detine secretele tuturor”, a mentionat Elena Udrea, pe Facebook.

Elena Udrea a declarat, vineri, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a depus la DNA un denunt impotriva actualului director interimar al SRI Florian Coldea, pe care il acuza ca a instrumentat campania impotriva sa, in denunt fiind amintita si Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Udrea a precizat ca este vorba despre un denunt in care spune "lucruri despre dl general SRI Florian Coldea" si in care o aminteste si pe Kovesi.

Ea a afirmat in interviu ca Sebastian Ghita i-a spus ca Florian Coldea o uraste. Udrea a mai declarat ca fostul sau sot Dorin Cocos i-a relatat ca, la solicitarea actualului director interimar al SRI Florian Coldea, i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru a-si finanta televiziunea, Romania TV Udrea a relatat ca, in contextul in care era in campanie si se vehicula numele fostului ei sot in dosarul Microsoft, Dorin Cocos a rugat-o sa ii intermedieze o intalnire cu seful de atunci al SRI, George Maior si cu adjunctul acestuia, Florian Coldea, spunandu-i totodata ca nu doreste sa "ii apeleze direct" in situatia data.

Udrea a precizat ca aceasta discutie avea loc in toamna anului trecut.

Citeste si:
Andreea Tonciu, dezvăluiri șocante. Și-a împins prietena de la etaj
Andreea Tonciu, dezvăluiri...

"Mi-a spus, spre exemplu, ca la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, in cash, pentru a-si finanta televiziunea, RTV", a precizat ea, mentionand ca aceast lucru s-a intamplat "mai la inceputul televiziunii, cand s-a rupt RTV-ul de Realitatea si cand dl Ghita inca nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat".

"Ulterior am aflat ca banii au fost remisi dlui Ghita de catre Alin Cocos. Mi-a mai spus ca, tot asa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care facea sondaje din acestea", a adaugat Udrea, precizand ca nu-si mai aminteste numele institutului. Udrea a mai spus in interviu ca a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codrutei Kovesi la conducerea DNA si ca actualul sef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmand ca cei doi au "o foarte buna relatie".

Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

Udrea a spus ca Florian Coldea este "depozitarul tuturor secretelor tuturor", iar pe de alta parte are o foarte buna relatie cu Kovesi.

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca institutia pe care o reprezinta nu doreste sa se pronunte asupra ”alegatiilor” si ”acuzatiilor defaimatoare” exprimate de Elena Udrea, ”in contextul intensificarii luptei anticoruptie”. Sava a fost intrebat care este pozitia SRI fata de acuzatiile exprimate de Elena Udrea la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.