Comisia Europeana a anuntat ca urmatorul raport MCV pentru Romania va fi prezentat, probabil, peste un an.

"Consensul cu privire la necesitatea reformelor si convingerea ca progresele sunt tot mai solide castiga din ce in ce mai mult teren, iar aceasta tendinta trebuie acum mentinuta. Comisia asteapta cu interes sa continue colaborarea stransa cu Romania pentru a asigura indeplinirea obiectivelor MCV si a monitoriza recomandarile incluse in raportul adoptat astazi. Urmatorul raport oficial va fi probabil prezentat in termen de aproximativ un an", se arata intr-un comunicat al CE.

Executivul de la Bruxelles considera ca procesul de monitorizare in cadrul MCV, oportunitatile oferite de fondurile UE si dialogul constructiv cu Comisia si cu numeroase state membre continua sa reprezinte "un sprijin valoros" pentru consolidarea reformelor in Romania. "Pana la publicarea unui nou raport, Comisia va monitoriza indeaproape si pe o baza permanenta progresele inregistrate, prin intermediul unor misiuni periodice, precum si printr-un dialog frecvent cu autoritatile romane si cu alte state membre", precizeaza CE, scrie MEDIAFAX.

Raportul pentru Bulgaria noteaza ca progresele inregistrate de aceasta tara sunt "lente", reformele fiind ingreunate si de incertitudinile politice de la Sofia, unde s-au perindat trei guverne in ultima perioada. Urmatorul raport MCV pentru Bulgaria va fi tot peste un an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.