Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa consultarile de la Cotroceni, convocate de seful statului, Klaus Iohannis, ca PSD sprijina solicitarea acestuia privind introducerea in regulamentele Camerei si Senatului a unor proceduri cat mai rapide de ridicarea a imunitatilor.

"Am discutat si am reiterat sprijinul PSD si al grupurilor noastre parlamentare pentru o modificare a regulamentelor celor doua Camere, pornind de la solicitarea presedintelui referitoare la proceduri cat mai rapide privind ridicarea imunitatii parlamentare. Si aici, dupa cum stiti, la Camera Deputatilor si la Senat nu mai exista niciun fel de solicitare a organelor de ancheta la care sa nu se fi dat curs", a spus Ponta.

El a precizat ca PSD a propus o modificare mai ampla a regulamentelor celor doua Camere care sa faca activitatea Parlamentului mai transparenta, mai eficienta si mai responsabila in fata alegatorilor, scrie MEDIAFAX.

"Mai concret, (am propus, n.r.) un mod de lucru si la Camera si la Senat care sa urmeze modelul de la Parlamentul European si anume ziua de luni sa fie zi de lucru in grupurile parlamentare si de prezenta a Guvernului fie prim-ministru, fie ministri, in fata celor doua Camere pentru a raspunde la intrebari si interpelari la diverse teme aflate pe ordinea de zi", a spus Ponta. El a adaugat ca PSD a propus ca ziua de marti sa fie dedicata activitatii in comisii, iar miercuri si joi sa fie dezbateri in plen si vot final.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.