Klaus Iohannis a declarat dupa vizitarea depozitele de arhiva ale Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, ca a convenit cu conducerea CNSAS sa primeasca un memoriu cu problemele privind arhiva, urmand a se intalni ulterior pentru rezolvarea acestora.

Klaus Iohannis a declarat ca in cadrul vizitei, conducerea CNSAS i-a prezentat foarte multe lucruri interesaante, modul in care este construita si exploatata aceasta arhiva precum si problemele cu care se confrunta institutia.

Cu siguranta ca multe din aceste probleme pot fi relativ usor rezolvate. Si aici avem de-a face cu o problema de fonduri si aceasta este una din problemele care se poate rezolva, relativ usor, pentru a permite modernizarea arhivei si eficientizarea muncii atat a oamenilor care se ocupa in mod curent de arhiva cat si a cercetatorilor care vin sa studieze anumite spete”, a spus seful statului, scrie MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a afirmat ca a convenit cu conducerea CNSAS sa primeasca un memoriu din partea institutiei, cu cele mai importante probleme cu care se confrunta, si ca ulterior urmeaza o intalnire in cadru careia sa se poata imcepe rezolvarea unora dintre aceste probleme. Presedintele a amintit ca o idee a sa mai veche, pe care a enuntat-o acum cateva luni de zile este ”un concept la care tine in continuare, si anume un Muzeu al Comunismului in Romania.

”Cu siguranta aceasta arhiva va contribui si cu piese la acel muzeu dar si cu concepte”, a adaugat presedintele Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.