Europarlamentarul Catalin Ivan a declarat, joi, ca excluderile din PSD au fost fortate si incorecte si ca, in opinia sa, la Congresul de alegeri al partidului trebuie sa existe o dezbatere sanatoasa si reala cu cat mai multe idei, plartforme si proiecte.

"Eu m-am pronuntat inca de la momentul luarii deciziei si nu as vrea sa mai insist, dar decizia de excludere a celor trei (Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova, in noiembrie 2014 - n.r.) a fost si fortata si incorecta. In vederea alegerilor, este de preferat, sau cel putin asa vad eu lucrurile, avand in vedere momentul dificil prin care trece partidul, sa avem o dezbatere cu cat mai multe idei, cu cat mai multe proiecte, cu cat mai multe platforme", a spus Ivan, solicitat sa comenteze anuntul facut de Mircea Geoana, care a spus ca va candida la Congresul PSD in cadrul unei platforme, desi a fost exclus.

Ivan a sustinut ca sunt multi oameni in partid "cu experienta si viziune", care isi doresc binele partidului si care ar putea sa contribuie cu solutii intr-o dezbatere "sanatoasa si reala" in partid. "Orice idee, orice platforma, orice proiect care sa duca partidul la castigarea alegerilor in 2016 este binevenita. Nu vorbesc aici doar de Mircea Geoana, eu incurajez toti colegii de partid sa contribuie la gasirea unor solutii", a precizat Ivan, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca la Comitetul Executiv va propune un proiect "cap-coada", cu solutii in toate domeniile. "Eu voi propune un proiect cap-coada cu solutii in toate domeniile: intern, national, extern, cum vedem noi, cei care lucram la acest proeict ca ar trebui sa arate partidul dupa Congresul din aprilie - banuiesc ca va fi - ca sa aiba sanse reale sa castige alegerile din 2016. E un proiect la care lucrez cu membri de partid cu experienta foarte mare in partid, dar si cu tineri cu potential, cu viitor, care vor fi in conducerile viitoare ale partidului", a mai spus Ivan.

"Nu cred ca exista un membru care sa detina adevarul absolut. Trebuie luate de peste tot toate ideile bune si facut un proiect serios pentru ca partidul chiar trece printr-un moment dificil", a conchis Ivan.

Senatorul Mircea Geoana a spus, miercuri, la Gandul Live, ca intentioneaza sa propuna o platforma pentru Congresul PSD si sa candideze alaturi de alti colegi pentru conducerea partidului, sustinand totodata ca, daca in fruntea formatiunii raman actualii lideri, el va avea "obligatia ca noul PSD sa fie inceput ca proiect nou".

Citeste si:
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se va rejudeca de la zero, in urma...
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.