Guvernul va incerca sa discute cu opozitia despre noul Cod Fiscal si Masterplanul de transport, dar numai daca liderii opozitie doresc acest dialog, in sens contrar documentele urmand sa fie adoptate de Executiv fara o astfel de discutie, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Il trimitem in Parlament, incercam sa avem dialog, daca vor cei din opozitie sa avem dialog. Daca nu vor sa avem dialog, il adoptam si facem lucrurile cum trebuie. Ministrul Rus, va rog sa mergeti in Parlament, cine vrea sa discute despre Masterplan, discuta. Eu cred ca am facut bine cu apelul la dialog, dar acum nu o sa stam, daca nu vor sa dialogam", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, in prezenta presei, scrie MEDIAFAX.

Luni, Ponta a transmis co-presedintilor PNL o invitatie la dialog in vederea stabilirii pozitiilor politice referitoare la revizuirea Constitutiei, modificarea legislatiei electorale, Masterplanul pe Transport si prioritatile din infrastructura, legislatia privind securitatea nationala, riscurile generate pentru populatie de eventuale crize pe piata financiara internationala si posibilitatile de interventie in legislatia financiar-bancara.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat insa ca premierul Victor Ponta, prin solicitarea adresata Opozitiei de a discuta pe cinci teme de interes, a "gresit adresantul", ea sustinand ca prim-ministrul isi aroga prerogative care nu-i apartin, dar si ca este "surd" cand este vorba de aplicarea legii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.