Presedintele Klaus Iohannis a salutat, in cadrul intalnirii cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, interesul companiilor americane, in domeniul militar si economic, si a incurajat cresterea prezentei lor pe piata romaneasca.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis si asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, au avut, in cursul diminetii, o intrevedere la Palatul Cotroceni.

"In centrul discutiilor s-a aflat dorinta Romaniei de a intari Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborarii nu doar in domeniul militar ci si economic. Presedintele a salutat interesul companiilor americane in acest sector si a incurajat cresterea prezentei lor pe piata romaneasca. In acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativa, predictibilitate si transparenta in mediul de afaceri", se precizeaza in comunicatul de presa, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Iohannis, intalnire cu Victoria Nuland: Am venit sa va vad!

Potrivit sursei citate, cei doi interlocutori au evidentiat progresele substantiale obtinute de Romania in domeniul reformei justitiei si combaterii coruptiei. De asemenea, s-a facut o trecere in revista a situatiei politice din regiune.

Presedintele Iohannis a reafirmat angajamentele ferme ale Romaniei ca stat membru NATO, exprimand hotararea de a se aloca resursele necesare pentru un raspuns adecvat la evolutiile de securitate preocupante din regiunea noastra si din Europa, se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.