Europarlamentarul Laurentiu Rebega este urmarit penal pentru mai multe infractiuni, in dosarul mitei de 40.000 de euro din contracte fictive la un eveniment organizat de Ministerul Agriculturii, acesta primind, printr-un intermediar, 23.000 de lei, potrivit procurorilor anticoruptie.

DNA precizeaza ca Rebega este urmarit penal pentru: folosire a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial; instigare la spalare de bani; instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata; instigare la uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, in decembrie 2014, in contextul organizarii unor evenimente agricole, Rebega a primit de la administratorul unei firme, printr-un intermediar, 23.000 lei, "folosindu-se de influenta pe care si-a manifestat-o ca vicepresedinte al unui partid politic (PC), responsabil de Departamentul de Agricultura si Dezvoltare Rurala, influenta perceputa ca fiind reala asupra unui functionar din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", scrie MEDIAFAX.

"Pentru a ascunde adevarata natura a dispozitiei si circulatiei banilor, suspectul Rebega Constantin Laurentiu, prin acelasi intermediar, l-a determinat pe administratorul firmei respective sa plasmuiasca si ulterior sa foloseasca un contract fictiv de prestari servicii catre firma organizatoare a evenimentelor", mai precizeaza DNA.

Europarlamentarului i-au fost aduse la cunostinta, joi seara, calitatea in dosar si acuzatiile.

Laurentiu Rebega, ales europarlamentar pe listele PC, este membru al comisiilor de agricultura si dezvoltare rurala, respectiv pescuit, din Parlamentul European.

Citeste si: Dosarul mitei de la Ministerul Agriculturii: Doi oameni, retinuti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.