Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca la nivelul DNA exista un mandat de perchezitionare a unui birou din cadrul Ministerului Agriculturii si a precizat ca el personal nu a fost citat niciodata la DNA, in timp ce premierul Ponta a aratat ca este vorba de un fost secretar de stat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza, joi, perchezitii la Ministerul Agriculturii, intr-un dosar in care sunt derulate cercetari pentru luare de mita si spalare de bani, in legatura cu Targul Indagra din noiembrie 2014, fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas si secretarul general Virgil Gaman urmand sa fie audiati.

"Exista un mandat pentru a perchezitiona un birou din cadrul Ministerului Agriculturii", a declarat ministrul Constantin, la insistentele presei, dupa o conferinta de presa in care a prezentat bilantul atragerii fondurilor europene la ministerul pe care il conduce, scrie MEDIAFAX.

Constantin a precizat ca el nu a fost chemat la DNA in acest caz si, de fapt, nu a fost citat niciodata la acest Parchet.

La randul sau, premierul Victor Ponta nu a dorit initial sa raspunda intrebarilor presei cu privire la acest caz. "Le comenteaza (ministrul - n.r.) la minister, mergeti si descidenti cu dansul acolo si comentati. Acum, suntem la Guvern, da?", a spus premierul Ponta in prima faza.

Ulterior, dupa ce ministru a vorbit despre acest caz, Ponta a adaugat ca este vorba de "un fost secretar de stat" si a precizat ca nu poate solicita Corpului de Control al Guvernului sa investigheze cazul, deoarece este demarata deja o actiune penala.

Citeste si: Perchezitii la Ministerul Agriculturii, intr-un dosar de spalare de bani si luare de mita


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.