Presedintele Klaus Iohannis, a semnat, joi, in cartea de condoleante de la Ambasada Republicii Franceze, in urma atentatului de la redactia publicatiei "Charlie Hebdo", in mesajul scris aratand ca "Romania condamna ferm acest act terorist si ramane solidara cu intreaga comunitate internationala".

"In aceste momente de adanca durere, doresc sa transmit sincere condoleante si intreaga solidaritate a natiunii romane, cetatenilor Republicii Franceze, afectati de acest tragic eveniment. Sunt alaturi de familiile indoliate si de familiile celor raniti si le asigur de profunda mea compasiune. Romania condamna ferm acest act terorist si ramane solidara cu inteaga comunitate internationala, in lupta impotriva acestor acte crude, lipsite de orice ratiune", este mesajul presedintelui Klaus Iohannis, din cartea de condoleante deschisa la Ambasada Frantei. scrie MEDIAFAX.

Seful statului a fost intampinat de ambasadorul Frantei la Bucuresti, François Saint-Paul, si dupa ce a semnat in Cartea de condoleante, a intrat in sediul Ambasadei, unde a stat aproximativ zece minute. Presedintele nu a dorit sa faca declaratii presei.

Douasprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.