Bulgaria ar putea ramane singura tara vizata de Mecanismul de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene, a declarat ambasadorul britanic la Sofia, Jonathan Allen, care a sugerat ca UE ar putea renunta la raportul MCV privind Romania, relateaza site-ul Novinite.com.

Intr-un interviu acordat joi postului de televiziune bulgar bTV, ambasadorul britanic a sugerat ca UE ar putea renunta la raportul MCV privind Romania, iar Bulgaria risca sa ramana singura tara monitorizata pentru justitie si afaceri interne, scrie MEDIAFAX.

Ambasadorul britanic a adaugat ca trimiterea unor fosti ministri si sefi de agentii la inchisoare, asa cum s-a intamplat in Romania, ar arata ca Bulgaria are institutii independente, care nu sunt vizate de presiuni politice. Jonathan Allen a subliniat ca rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene arata in continuare ca justitia bulgara nu respecta standardele UE, potrivit site-ului dnevnik.bg.

Diplomatul a precizat ca el si alti sase ambasadori europeni si-au exprimat ingrijorarea privind justitia bulgara intr-o scrisoare deschisa data publicitatii la 21 decembrie 2014, in primul rand pentru a apara interesele societatii bulgare.

El a adaugat ca investitorii britanici care deja se afla in Bulgaria sunt multumiti de angajatii lor bulgari si de taxele mici, dar sunt ingrijorati de schimbarile legislative constante, lipsa transparentei si incertitudinea unor decizii corecte ale justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.