Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la sedinta CSM, ca unul din obiectivele majore ale sistmului judiciar trebuie sa fie ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Iohannis a declarat ca unul din obiectivele majore ale sistmului judiciar trebuie sa fie ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, iar Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita.

Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca declara cu responsabilitate, in fata membrilor CSM, faptul ca "a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita si sa se constate ca acele conditionalitati, sub rezerva indeplinirii carora am devenit stat membru, au fost indeplinite", scrie MEDIAFAX.

"Cred ca unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV)", a anuntat Iohannis, precizand ca, pentru indeplinirea acestui obiectiv, "toate institutiile din justitie dar si Parlamentul si puterea executiva trebuie sa isi dea concursul pentru ca atunci cand actualul CSM si actualul Parlament isi termina mandatele, sa poata bifa aceasta reusita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.