Presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, cu ocazia implinirii a 67 de ani de la abdicarea Regelui Mihai, un mesaj in care spune ca acesta a fost fortat de comunisti si de aliatii acestora sa abdice sub amenintarea armelor si ca, in acest moment, este un model de demnitate si de daruire.
"Cu 67 de ani in urma, pe 30 decembrie, Regele Mihai era fortat de comunisti si aliatii lor sa abdice, sub amenintarea armelor. Daca astazi, dupa multe decenii de la acel eveniment, Majestatea Sa este privit cu atata respect si admiratie de catre poporul Sau, acesta este un castig cert al societatii romanesti a ultimilor 25 de ani. Asadar, va indemn, astazi, sa ne indreptam cu totii gandul catre Rege, care ramane, pentru noi toti, un model de demnitate si daruire", precizeaza Iohannis, intr-un mesaj postat pe site-ul Presedintiei, scrie MEDIAFAX.

La 30 decembrie 1947, regele Mihai a fost obligat sa abdice si sa paraseasca tara, Romania fiind proclamata Republica Populara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.