Presedintele Klaus Iohannis a postat, marti, pe Facebook, un mesaj de Craciun in care arata ca gandurile sale se indreapta "catre toti copiii ai caror parinti sunt departe si parintii care duc dorul copiilor", si ca va face tot ce ii sta in putinta ca "familiile sa se reuneasca in mandatul sau".

"Dragii mei, Craciunul este o sarbatoare a familiei si a copiilor. In Romania se afla insa cei mai multi copii despartiti de parinti din Uniunea Europeana. Siliti de greutati sa paraseasca tara si sa munceasca in strainatate, multi parinti isi vad copiii o data sau de doua ori pe an. Alteori, ii vad odata la cativa ani. Singuratatea, abandonul, frica de ziua de maine, absenta dragostei ii transforma pe copiii ramasi acasa in cetateni care cu greu vor sti sa-si gaseasca un drum in societate. Cum sa fie generosi si cum sa daruiasca dragoste in jurul lor cand nimeni nu i-a invatat caldura sufleteasca a unui camin?", scrie Klaus Iohannis in postarea de pe internet, scrie MEDIAFAX.

El mai arata ca "romanii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie si frig, ca sa il voteze, au facut acest lucru si cu gandul la copiii lor".

"Au sperat ca vor avea, in sfarsit, o sansa sa se intoarca acasa si sa traiasca o viata de familie fireasca. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru ca familiile sa se reuneasca pe parcursul mandatului meu si sa vindece ranile lasate de despartirea indelungata", spune Iohannis.

Presedintele mai scrie ca de Craciun, "crestinii se aduna in jurul bradului, canta colinde si mananca bunatati, cinstind nasterea Pruncului Isus in ieslea din Betleem".

Seful statului adauga, in finalul mesajului: "Gandurile mele se indreapta in aceste zile de sarbatoare catre toti copiii ai caror parinti sunt departe, catre toti parintii care duc dorul copiilor lor, catre toate familiile de romani din tara si din strainatate. Va urez tuturor Craciun binecuvantat, incredere in viitor si speranta in viata tuturor copiilor Romaniei!".

Citeste si:
Simona Halep, primul mesaj după revenirea în România: „Adevărul a...
Simona Halep, primul mesaj...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.