Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite si ca exista acordul in acest sens dat de premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "in regim de urgenta", dupa tragedia in care patru oameni si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol. "Am sprijinul premierului sa regandim procedurile", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

"Am decis, si am tot sprijinul primului-ministru si al Guvernului, sa regandim tot ceea ce inseamna proceduri de interventie la situatii de urgenta, pentru a asigura eficienta maxima acestui sistem", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministrul Afacerilor Interne a mai declarat ca astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecarui judet". "Am dispus reexaminarea in regim de urgenta a procedurilor Departamentului pentru Situatii de Urgenta si ale tuturor structurilor cu responsabilitati imediate in astfel de situatii. In acest sens, la nivelul fiecarui judet s-a realizat o analiza a categoriilor de riscuri, in raport de particularitatile acestora si resursele existente pentru interventie imediata", a precizat ministrul, potrivit MEDIAFAX.

Vicepremierul a mai spus ca toate datele rezultate in urma analizei "vor sta la baza elaborarii Conceptiei Unice de Interventie a Sistemului Integrat de Actiune la Situatii de Urgenta, pe care, la final, o vom prezenta in cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta".

Gabriel Oprea a precizat si ca interventiile aeriene in situatii de urgenta, pe durata in care elicopterele SMURD sunt tinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, doua aeronave si un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela si la sprijinul Ministerului Apararii Nationale.

Tot anul acesta, in 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion au murit dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat in Apuseni.

Citeste si:
Irina Deaconescu și-a făcut implant mamar. Primele declarații după...
Irina Deaconescu și-a făcut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.