Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, dupa ce l-a decorat pe Octav Bjoza, presedintele AFDPR, ca este obligatia justitiei de a-i identifica si de a-i aduce in fata legii pe cei vinovati, fie ca vorbim de tortionarii din anii '50-'60 sau cei care au comis crime si abuzuri, la Revolutie.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut un discurs, dupa decorarea presedintelui Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, in care a aratat ca "cel mai drept judecator pentru un regim este natiunea romana insasi, care prin Revolutia romana a declarat dictatura vinovata de cei 45 de ani de saracie, umilinta si teroare".

"Marcam in aceste zile 25 de ani de la Revolutia romana, si inca exista numeroase controverse cu privire la acest eveniment. Aceste controverse nu vor inceta pana cand adevarul juridic nu va fi scos la iveala, pentru ca de adevarul istoric se vor ocupa fara indoiala istoricii", a aratat presedintele Romaniei, scrie MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a mai afirmat ca "societatea romaneasca nu s-a vindecat complet de bolile trecutului".

"Faptul ca astazi exista inca oameni cu mainile patate de sange, care au savarsit crime in timpul comunismului sau in timpul revolutiei si care se plimba liberi arata de fapt incapacitatea noastra ca societate de a-i gasi si pedepsi pe cei vinovati. Din acest punct de vedere consider ca este dreptul si obligatia justitiei de a-i identifica si de a-i aduce in fata legii pe cei care se fac vinovati, fie ca vorbim de tortionarii din anii '50-'60 sau despre cei care au comis crime si abuzuri la Revolutie", a aratat Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.