Presedintele Traian Basescu a sustinut, sambata, in conferinta de final de mandat, ca serviciile de informatii s-au implicat, prin Teodor Melescanu, in campania electorala, el aratand ca a primit raportul solicitat privind filajul Alinei Bica si al Elenei Udrea, dar ca acesta este strict secret.

„Serviciile de informatii s-au implicat, prin domnul Melescanu, in campania electorala. Domnul Melecanu era inca sef al Serviciului de Informatii Externe si altii ii strangeau semnaturi (pentru candidatura, n.r.). Domnul Melescanu era director”, a spus Basescu, raspunzand unei intrebari.

Intrebat daca sustine ca in campanie s-au implicat serviciile de informatii sau doar Teodor Melescanu, Basescu a raspuns: „V-am vorbit de Melescanu, da? Dar ma tem ca reprezenta un serviciu, da? Conducea un serviciu”.

„V-am spus cu suficient timp inainte ca acelasi domn Melescanu, impreuna cu primul-ministru, au promovat o Hotarare de Guvern care eluda CSAT prin care s-a putut masca si domnia sa a putut sa-mi refuze dreptul la informatia ceruta cu privire la ofiteri sau fosti ofiteri acoperiti in Guvern. Deci asta este implicatie clara”, a spus Basescu.

El a aratat, raspunzand unei alte intrebari, ca a primit raportul solicitat privind filajul Alinei Bica si al Elenei Udrea, dar ca acesta este strict secret, scrie MEDIAFAX.

„In ceea ce priveste raportul, legat de filajul efectuat pentru doamna Bica si doamna Udrea in Franta, la Paris, raspunsul este: Da, am primit raportul si este strict secret”, a precizat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.