Europarlamentarul Laszlo Tokes a arborat, sambata, in balconul biroului sau din Oradea, cu prilejul implinirii a 25 de ani de la Revolutia din 1989, drapelul romanesc revolutionar, alaturi de steagul Tinutului Secuiesc, de cel al UE si al Revolutiei maghiare din 1956.

Laszlo Tokes a declarat, sambata seara, in prezenta a circa 40 de simpatizanti ai PPMT, ca a arborat drapelul romanesc revolutionar, decupat de simbolul comunismului, in semn al libertatii romanesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Ridicam steagul romanesc decupat de simbolul comunismului, in chiar semn al libertatii romanesti si al biruintei noastre de acum 25 de ani impotriva dictaturii ceausiste si national-comuniste”, a spus Tokes.

El a amintit ca, in primavara, a arborat in balconul biroului sau din Oradea steagul secuiesc, simbol al autonomiei Tinutului Secuiesc si al solidaritatii tuturor ungurilor fata de secuime, in septembrie, pe cel al Uniunii Europene, simbol al solidaritatii si armoniei dintre popoarele Europei, al respectarii drepturilor omului si drepturilor minoritatilor, iar in octombrie, steagul Revolutiei maghiare din 1956, simbol al luptei impotriva comunismului si al libertatii maghiare de pretutindeni, si a afirmat ca ordinea acestora releva ordinea de valori.
”Aceste steaguri impreuna exprima in mod complementar ordinea de valori ale noastre si sunt convins ca nu numai ale ungurilor din Romania, dar si ale romanilor si ale tuturor popoarelor Europei”
, a spus europarlamentarul.

De asemenea, Tokes a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca aceste steaguri vor ramane arborate in balconul biroului sau atat timp cat vor ingadui organele oficiale, adaugand: ”Iarasi am primit un mesaj neprietenos din partea domnului prefect (n.r. - Claudiu Pop, prefectul judetului Bihor), pentru care prin interzicerea steagului libertatii romanesti exprima sentimentul defaimator si negativ fata de idealurile luptei noastre din urma cu 25 de ani”.

In acest context, Tokes a amintit o declaratie a prefectului judetului Bihor, care, la inceputul acestei saptamani, i-a cerut eurodeputatului, prin intermediul presei oradene, sa arboreze steagul Romaniei asa cum prevede legea, nu cu o gaura in mijloc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.