Parlamentul a aprobat, sambata, cu 381 de voturi "pentru" si 22 "impotriva", numirea a opt membri ai Consiliului de Administratie al Societatii de Radiodifuziune, dupa decizia CC de neconstitutionalitate data in iulie 2014.

Parlamentarii si-au exprimat optiunile prin vot secret, cu bile.

Astfel, cei 8 membri ai Consiliului sunt: din partea PSD - Mirela Fugaru, Ruxandra Sararu, din partea PNL - Ducu Bertzi, Alexandru Muraru, din partea PDL - Radu F Alexandru, din partea PC - Alina Stanciu, din partea UDMR - Demeter Andras Istvan, iar din partea PPDD - Alexandra Dumitrascu.

PNL a sesizat Curtea Constitutionala in privinta numirii CA al SRR pe motiv ca nu a fost respectat algoritmul politic si nu a primit niciun loc. Curtea a admis in iulie 2014 sesizarea PNL, iar Biroul Permanment a decis ca procedura numirii CA sa fie reluata.

Comisiile de cultura l-au audiat si avizat, sambata, pe Alexandru Muraru, propus de PNL in Consiliul de Administratie al Radiodifuziunii, ceilalti fiind audiati anterior.

Alexandru Muraru este fratele geaman al lui Andrei Muraru, care va fi consilier prezidential. Alexandru Muraru a precizat ca este profesor de stiinte politice, in perioada 2005-2009 a fost consilier in cancelaria primului-ministru, iar in perioada 2013-2014 a condus Institutul National al Patrimoniului, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce au fost aprobati de Parlament, cei 8 membri ai CA al SRR au depus juramantul. Acestia se vor alatura in Consiliul de Administratie al Radiodifuziunii celorlati cinci membri.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca presedintele director general al Societatii de Radiodifuziune ramane Ovidiu Niculescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.