Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in deschiderea ceremoniei de depunere a juramantului de catre ministrii noului Guvern, ca primeste juramantul lui Liviu Pop si Sorin Cimpeanu, ”desi acestia au contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals in interes public”.

Presedintele Traian Basescu a declarat in deschiderea ceremoniei ca doreste sa citeze dintr-un paragraf dintr-o decizie a CCR, "pentru e elimina orice dubiu cu privire la evenimentul de astazi".

Traian Basescu a aratat ca citeaza din decizia CCR nr. 98/ 7 februarie 2008, care precizeaza ca "din textul Constitutiei, rezulta ca in cazurile prevazute la art 1 si 3 din art 85, numirea de catre presedintele Romaniei a ministrilor este un act de executare a hotararii Parlamentului si de investire pe aceasta baza a ministrilor de catre seful statului", scrie MEDIAFAX.

"Hotararea organului reprezentativ suprem al poporului roman, Parlamentul, este un act obligatoriu, pe care presedintele nu l-ar putea refuza decat prin savarsirea unor acte grave de incalcare a Constitutiei. Acesta este si motivul pentru care voi primi astazi si juramantul domnului Pop si a domnului ministru al Educatiei ( Sorin Cimpeanu, nr) , care au contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals in interes public", a precizat Traian Basescu.

"Va multumesc, sa inceapa ceremonia", a spus presedintele in finalul discursului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.