Sedinta solemna a Parlamentului dedicata comemorarii a 25 de ani de la Revolutie a fost intrerupta, miercuri, de un grup de revolutionari, condus de Dumitru Dinca, nemultumiti ca nu au fost lasati sa stea in sala principala de plen, unii dintre ei amenintand ca se vor arunca de la balconul Camerei.

Grupul revolutionarilor, invitati din partea grupului parlamentar al PNL, cuprinde aproximativ 14 persoane si este condus de fostul revolutionar Dumitru Dinca. Unii dintre revolutionari au amenintat ca se arunca de la balcon, in semn de protest.

Revolutionarii au inceput sa strige de la balcoanele salii de plen imediat dupa discursul lui Petre Roman: "Va bateti joc", "Sa va fie rusine!", "V-ati imbogatit!" si "Ati furat tara!".

Vicepresedintele Camerei Marian Neacsu a solicitat aparatul tehnic sa se faca ordine si l-a invitat pe Petre Roman sa-I linisteasca, avand in vedere ca erau invitati ai sai, scrie MEDIAFAX.

Petre Roman a cerut scuze parlamentarilor pentru "iesirile camarazilor sai" si revolutionarilor pentru ca nu au putut sa vorbeasca de la tribuna Parlamentului. "Opriti-va, va rog! Am obligatia sa ofer scuzele mele pentru aceste iesiri ale camarazilor mei: domnul Dinca si domnul Zaina.
Domnul Zaina a fost arestat, batut la Jilava si este in scaun cu rotile. Dar resentimentele nu-si au locul aici. Acceptati scuzele mele. Nu am ezitat sa spun ce lucruri rele ne inconjoara. Am pledat pentru reguli si disciplina. Aici parlamentarii vorbesc, va cer scuze ca nu ati putut vorbi"
, a spus Roman.

Neacsu s-a consultat cu liderii grupurilor parlamentare si a decis continuarea sedintei solemne.

Revolutionarii au fost scosi din balcon si la acest moment se afla in holul de acces al lojelor din Camera Deputatilor.

Acestia s-au declarat memultumiti ca revolutionarii invitati la evenimentul solemn dedicat celor 25 de ani de la Revolutie, de catre grupul PSD, au acces in sala principala de plen, in timp ce ei au fost trimisi la balconul de la etajul doi, de unde sustin ca nu se aude nimic si ca nu li se permite sa ia cuvantul.

Unul dintre revolutionari se afla in scaun cu rotile si le-a reprosat angajatilor Camerei ca a fost trimis la etaj, desi nu se poate depasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.