Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul de promulgare a legii prin care 24 ianuarie este declarata zi de sarbatoare nationala.

Administratia Prezidentiala a precizat, intr-un comunicat, ca presedintele Basescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane, ca zi de sarbatoare nationala.

Legea, avand ca initiatori peste 100 de deputati si senatori din mai multe grupuri parlamentare, a fost adoptata in 3 decembrie de Camera Deputatilor, in calitate de for legislativ decizional, cu 276 de voturi "pentru", 4 "impotriva" si 11 abtineri. Si Senatul, prima Camera sesizata, a aprobat proiectul de lege in iunie, scrie MEDIAFAX.

"Se declara ziua de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane, ca zi de sarbatoare nationala. Autoritatile administratiei publice centrale si locale pot organiza si/sau sprijini logistic si material manifestari cultural-artistice dedicate acestei zile", stipuleaza textul legislativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.