Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sambata, ca sustine propunerea lui Liviu Dragnea privind separarea functiei publice de functia politica, el aratand ca aceasta e corecta si ca acest principiu i se aplica inclusiv lui.

Intrebat daca sustine propunerea presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, privind separarea functiei administrative de functia politica, Ponta a raspuns: "Da, cred ca este o propunere corecta si cred ca, ca orice principiu, se aplica la toata lumea, fara exceptie".

Intrebat daca acest principiu i se aplica si lui, in conditiile in care este si presedinte de partid, si premier, Ponta a raspuns: "Bineinteles, doar nu sunt eu o exceptie".

"Este ideea de a departaja functiile politice de cele administrative. Nu exista exceptii, ci doar o regula", a mai spus Ponta.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, vineri, ca functia de presedinte de Consiliu Judetean acumuleaza prea multa putere politica si administrativa, el aratand ca propune separarea functiei politice de cea administrativa in ceea ce priveste presedintii de CJ. Intrebat daca detinerea simultana a functiei de premier si de presedinte de partid, cum este cazul actual al lui Victor Ponta, nu inseamna tot acumularea de prea multa putere, Dragnea a raspuns negativ. "Nu, in opinia mea, primul-ministru care e sef de partid da mai multa greutate Guvernului si mai multa stabilitate Guvernului", a spus Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.