Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, miercuri, sa admita contestatia europarlamentarului Eduard Hellvig, privind raportul ANI, conform caruia liberalul s-ar fi aflat in incompatiblitate cat timp a fost ministru al Dezvoltarii, sentinta fiind irevocabila.

"Modifica sentinta atacata, in sensul ca admite actiunea formulata de reclamantul Hellvig Eduard Raul, in contradictoriu cu parata Agentia Nationala de Integritate. (...) Obliga autoritatea parata sa retraga de pe website-ul propriu comunicatul de presa din data de 9 noiembrie 2012 si sa publice prezenta hotarare judecatoreasca de anulare a raportului de evaluare", a decis, miercuri, instanta suprema.

Prima instanta sesizata, Curtea de Apel Bucuresti, a respins in 2 aprilie 2013, ca neintemeiata, contestatia lui Eduard Hellvig privind raportul de evaluare al ANI, scrie MEDIAFAX.

In noiembrie 2012, Eduard Hellvig, la acea data ministru al Dezvoltarii Regionale si Tursimului, declara ca acuzatiile care i se aduc de catre ANI sunt "o mizerie", ca motivul atacurilor la adresa sa este legat de functia pe care o detine in PNL si de faptul ca se doreste ca USL sa piarda parlamentarele din 2012 si prezidentialele din 2014.

Eduard Raul Hellvig a fost gasit incompatibil de catre inspectorii de integritate, intrucat pe langa functia ministeriala a fost si director la o firma, angajat ca cercetator in stiinte politice in alta societate si a mai incasat salariu de la o banca de celule stem.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Eduard Raul Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, informa ANI.

In urma evaluarilor demarate la data de 10 octombrie 2012, s-a constatat faptul ca Eduard Raul Hellvig s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 7 mai - 31 octombrie 2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si functia de director in cadrul SC Sintezis Birotica SRL, incalcand, astfel, dispozitiile art. 84), alin.1), lit. c) si art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Eduard Hellvig a fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, in primul Cabinet Ponta, din 7 mai pana in 19 decembrie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.