Presedintele Traian Basescu a fost invitat la summitul Partidului Popular European, care se va desfasura pe 18 decembrie, la Bruxelles, inaintea Consiliului European de Iarna (18-19 decembrie), potrivit unui comunicat al PPE.

"Sefii de stat si de guvern din UE si din afara UE si liderii opozitiei, membri al Partidului Popular European, presedintele Consiliului European si presedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, respectiv Jean-Claude Juncker, au fost invitati sa participe la summitul partidului, care va avea loc la Bruxelles, pe 18 decembrie", se arata intr-un comunicat PPE.

"Pe agenda (summitului) se va afla pregatirea Consiliului European, care va avea loc pe 18 si 19 decembrie", mai precizeaza comunicatul. Gazda reuniunii va fi presedintele PPE, Joseph Daul. De asemenea, vor participa presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, secretarul general Antonio Lopez-Isturiz, si membri ai conducerii Partidului Popular European, scrie MEDIAFAX.

In prezent, PPE are 12 dintre cei 28 de membri ai Consiliului European: Angela Merkel, Mariano Rajoy, Traian Basescu, Boyko Borisov, Viktor Orban, Ewa Kopacz, Laimdota Straujuma, Enda Kenny, Antonis Samaras, Alexander Stubb, Pedro Passos Coelho si Nicos Anastasiades.

Intrebat pe 21 noiembrie, daca va participa la viitorul Consiliu European, presedintele Traian Basescu a spus ca trebuie sa participe pentru ca detine functia de sef de stat pana pe 21 decembrie si ca "oricum" sustine "mai bine" interesele Romaniei decat premierul Victor Ponta. "Da, trebuie sa particip, pentru ca inca sunt in functie pana pe data de 21 si oricum sustin mai bine interesele Romaniei decat Ponta", a precizat Basescu, inainte de participarea la ceremonia de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale.

Consiliul European de Iarna din 18-19 decembrie va fi ultimul la care participa Traian Basescu si primul condus de noul presedinte, polonezul Donald Tusk.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au avut mai multe dispute in ultimii doi ani privind persoana care trebuie sa reprezinte Romania la reuniunile Consiliului European, premierul cerand mandat de participare la o serie de reuniuni, iar presedintele refuzand sa il acorde.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.