Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca si-a depus mandatul de primar al Sibiului, spunand ca acest demers este necesar pentru a putea prelua in cateva zile mandatul de presedinte al Romaniei.

"Multumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat indrederea lor", a spus Iohannis, aratand ca Sibiul a devenit Capitala Europeana, iar ulterior unul din orasele cele mai cunoscute si admirate din Romania.

Klaus Iohannis le-a multumit sibienilor pentru ca au facut aceste lucruri posibile. "Pentru mine a fost o onoare si o placere sa le fiu primar timp de 14 ani si jumatate. Multumesc tuturor colegelor si colegilor din primarie si din toate institutiile cu care am lucrat", a mai afirmat Klaus Iohannis. El a spus ca urmeaza o sedinta a Consiliului Local Sibiu pentru alegerea unui primar interimar, scrie MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a mai afirmat ca va reveni la Sibiu, pentru ca va fi presedintele Romaniei si al tuturor cetatenilor romani, indiferent unde stau, in tara sau in diaspora, adaugand: "Atunci cand spun acasa, spun Sibiu".

In prezent, atributiile de primar ale lui Klaus Iohannis sunt exercitate, ca interimar, de viceprimarul Astrid Fodor.

Klaus Iohannis a devenit primar al municipiului Sibiu in urma cu 14 ani. La alegerile din 2000, a castigat al doilea tur de scrutin al alegerilor locale cu 69,18% din voturi. La urmatoarele alegeri, Iohannis a reusit sa castige al doilea mandat de primar cu 88,7% din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din tara. La alegerile locale din 2008, Iohannis a luat 83,2% din voturi, iar in iunie 2012 castiga cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului cu 77,9% din voturi.

La scrutinul prezidential din noiembrie, Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 de voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 de voturi. In 21 noiembrie, Curtea Constitutionala a adoptat hotararile de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale si a alegerii lui Klaus Iohannis functia de presedinte al Romaniei.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.