Competitia pentru sefia vechiului PNL s-ar putea desfasura intre Teodor Atanasiu si Ludovic Orban.

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a decis sa intre in competitie cu Ludovic Orban pentru sefia vechiului PNL dupa ce Klaus Iohannis va ajunge la Palatul Cotroceni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale. Decizia lui Atanasiu ar fi venit dupa ce Dan Motreanu a declinat invitatia mai multor lideri din PNL pentru a deveni succesorul lui Klaus Iohannis, copresedinte al noului PNL, alaturi de Vasile Blaga.

De asemenea, numele lui Ludovic Orban este vehiculat in PNL pentru a deveni succesorul lui Iohannis in fruntea PNL, din calitatea de copresedinte alaturi de Vasile Blaga, el fiind vicepresedintele ales la ultimul congres cu cel mai mare numar de voturi, dupa ce s-a retras din cursa pentru sefia partidului in favoarea lui Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Dupa fuziunea PNL-PDL, atat Teodor Atanasiu, cat si Ludovic Orban se numara printre prim-vicepresedintii noului partid. Sursele citate sustin ca o parte dintre liderii de filiale si vicepresedinti ai PNL au decis sa-l sprijine pe Teodor Atanasiu impotriva lui Ludovic Orban.

Riscul este totusi ca la momentul deciziei din vechiul Birou Politic sa se ajunga in cele din urma la un vot care risca sa imparta partidul. Orban are priza la baza partidului, dar multi lideri de filiala nu-l doresc. Atanasiu poate fi o alternativa valabila si provizorie, pentru ca pozitia va avea caracter interimar. Ideea este ca el sa reprezinte partidul bine in urmatoarele negocieri pe fuziune cu Blaga”, a sustinut unul dintre prim-vicepresedintii PNL. Pe de alta parte, o serie de vicepresedinti PNL si lideri de filiala mizeaza pe o decizie informala luata inainte de sedinta Biroului Politic, astfel incat in mod formal sa fie supusa votului o singura propunere de succesor.

Totodata, apropiati ai lui Klaus Iohannis considera ca desemnarea succesorului la sefia partidului nu inseamna ca liderul PNL nu va putea fi schimbat din functie in cazul in care nu confirma asteptarile Biroului Politic. Conform Statutului noului PNL, rezultat din fuziunea PNL cu PDL, primele alegeri interne pentru sefia partidului au loc dupa data de 1 ianuarie 2017.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.