Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca UDMR "arata pisica la PSD" si ca nu crede ca CRU va valida decizia de iesire a Uniunii de la guvernare, mentionand ca reprezentantii UDMR folosesc acest lucru "pentru a maximaliza pretentiile la negocierile cu PSD".

"UDMR arata pisica la PSD! Nu cred ca aceasta decizie (iesirea de la guvernare-n.r.) va fi validata de CRU, ci este folosita ca un instrument de maximalizare a pretentiilor la negocierile cu PSD", a opinat Ludovic Orban.

UDMR a decis sa iasa de la guvernare, a anuntat, joi, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmeaza sa fie validata in sedinta CRU din 13 decembrie. Kelemen Hunor a anuntat, in urma sedintei Consiliului Permanent al UDMR, care a durat mai bine de cinci ore, ca recomandarea membrilor acestui for este ca UDMR sa iasa de la guvernare, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca o decizie in aceas sens ar urma sa fie luata in sedinta din 13 decembrie a Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR.
Kelemen Hunor a spus ca in urma alegerilor prezidentiale UDMR a inteles mesajul electoratului, respectiv ca Uniunea sa se intoarca mai mult catre alegatori.

”Am inteles mesajul electoratului nostru: trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri, catre maghiarii din Romania care ne-au sustinut in momentele grele, dificile, in special cand am intrat in coalitia de guvenare”, a afirmat presedintele UDMR.

El a mai spus ca Uniunea nu vrea sa creeze instabilitate prin iesirea de la guvernare si ca a ajuns la concluzia ca Guvernul poate functiona si poate avea stabilitate si fara UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.