Deputatul PNL Ludovic Orban i-a cerut, marti, in plen, premierului Victor Ponta sa-si dea demisia pentru faptul ca cetateni din diaspora nu au putut vota si ca este "o pata pe obrazul" tarii, in replica Ponta spunand ca este o jignire pentru romanii din diaspora sa fie reprezentati de "bufoni".

"Domnule prim ministru, demisia este singurul gest onorabil de a iesi din situatia in care singur v-ati pus", i-a spus Ludovic Orban lui Victor Ponta, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea referitoare la faptul ca cetateni din diaspora nu au putut vota la alegerile prezidentiale.

"In ceea ce priveste inalcarea dreptului fundamental de vot si impiedicarea exercitarii dreptului de vot, solicit de la aceasta tribuna Parchetului de pe langa ICCJ sa nu trateze aceasta ancheta ca pe o ancheta oarecare. Violarea dreptului la vot, drept fundamental pentru orice cetatean, in orice democratie, constituie cea mai grava incalcare a democratiei. Domnule Ponta, sunteti o pata pe obrazul Romaniei, sunteti omul care ati reusit sa ne faceti de ras in fata intregii Europe. Plecati!", a sustinut Orban, potrivit MEDIAFAX.

Ludovic Orban a aratat ca dupa discursul lui Victor Ponta si-a dat seama ca acesta "nu a inteles nimic" din ce s-a intamplat in 2 si 16 noiembrie "Am crezut ca mai pastreaza o farama de bun simt, de onoare. Am crezut ca va gasi singura, unica solutie morala de a nu participa la aceasta dezbatere: demisia din functia de prim ministru", a mai spus Orban.

In replica, Victor Ponta a spus ca "este o jignire pentru romanii din diaspora sa fie reprezentati de bufoni".

"As vrea ca la aceste dezbateri (privind modificarile legislative –n.r.) sa luam deciziile rational, cu bun simt si cu gandire pentru solutii, nu cu demagogie, nu cu bufonerii din partea unor bufoni pe care ii stim foarte bine. Cu gandul ca in 2007, 2008 multi dintre romani au plecat din tara tocmai ca unii care erau ministri la transporturi furau cu sutele de milioane si cum a spus domnul Vasile Blaga, in 2009, ca Ludovic Orban ar trebui arestat, pentru ca nu a fost arestat si atunci multi romani au considerat ca aici este o tara in care hotii si bufonii raman in continuare, bufon care, daca nu ar fi fost pe lista USL, nu ar fi fost in Parlament cu siguranta ca sa ne dea lectii. Cred ca este o jignire pentru romanii din diaspora sa fie reprezentati de bufoni", a mai spus Victor Ponta.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.