Premierul Victor Ponta a revenit asupra propunerii de nominalizare a lui Mihnea Motoc ca ministru la Externe si l-a propus pentru aceasta functie pe Bogdan Aurescu, secretar de stat in minister.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care Bogdan Aurescu este numit in functia de ministru al Afacerilor Externe. Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, Basescu a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Teodor Melescanu din functia de ministru al Afacerilor Externe si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Bogdan Aurescu in functia de ministru al Afacerilor Externe. Propunerea a fost inaintata de Ponta la scurt timp dupa ce a revenit la Bucuresti, din Emiratele Arabe Unite, scrie MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, presedintele Basescu a mentionat ca, pentru a nu intra in stare de incompatibilitate, inainte de numirea lui Motoc in Guvern, acesta trebuie sa nu mai aiba calitatea de ambsador, fiind necesar un decret de revocare din functia de ambasador la UE. El a explicat ca acest decret de revocare trebuie contrasemnat de catre premier.

Mihnea Motoc a fost nominalizat pentru postul de ministru de Externe dupa ce Teodor Melescanu a demisionat din functie la doar o saptamana dupa ce il inlocuise pe Titus Corlatean, din cauza problemelor de vot in diaspora la alegerile prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.