Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de eliberare din functie a procurorului-sef al DIICOT, Alina Bica , in urma demisiei acesteia din functie.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele "a semnat decretul privind eliberare din functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a Alina-Mihaela Bica, in urma demisiei acesteia din functie".

Alina Bica i-a transmis, la sfarsitul sapamanii trecute, procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, demisia de la conducerea DIICOT si din functia de procuror al Directiei. Procurorul general Tiberiu Nitu declarase ca, daca Alina Bica nu isi va da demisia, el, in calitate de procurorul general al Parchetului ICCJ, va analiza si va solicita revocarea ei din functia de conducere si din DIICOT, scrie MEDIAFAX.

Luni, Sectia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din magistratura a Alinei Bica si a luat act de demisia acesteia din functia de procuror la DIICOT, dupa ce a fost arestata in dosarul despagubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

"Sectia de procurori a CSM a dispus suspendarea din functia de procuror, pana la solutionarea cauzei, a doamnei procuror sef, ca urmare a luarii masurii preventive fata de aceasta. De asemenea, Sectia de procurori a dispus incetarea activitatii la Directia de Investigarea a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a doamnei Bica Alina, la cererea dumneaei, si continuarea activitatii la Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unitate de unde dumneaei a provenit la momentul accederii in DIICOT, respectiv din 1 decembrie 2004", a anuntat vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Gheorghe Muscalu.

Solicitarea Alinei Bica de eliberare din functia de procuror-sef al DIICOT a fost transmisa de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc presedintelui Basescu.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Alina Bica a fost instalata la sefia DIICOT in mai 2013, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.
Ea a fost arestata preventiv, in week-end, printr-o decizie luata de instanta suprema.

Bica este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubirile aprobate in 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisieri din ANRP care a aprobat despagubirile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.