Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic, marti, de catre Angela Merkel pentru victoria in alegeri, cancelarul german asigurandu-l de sprijin pe presedintele roman ales si exprimandu-si convingerea ca relatiile bilaterale vor fi aprofundate, potrivit unui comunicat PNL remis miercuri.
"Presedintele ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost felicitat marti, 18 noiembrie a.c., de catre Cancelarul german, doamna Angela Merkel, in cadrul unei convorbiri telefonice, pentru victoria obtinuta la alegerile prezidentiale. Doamna Merkel s-a bucurat de votul primit de Klaus Iohannis la scrutinul de duminica si a subliniat ca este un semn pozitiv faptul ca cetatenii romani au facut aceasta alegere. La randul sau, presedintele ales al Romaniei i-a multumit Cancelarului german pentru aprecieri", se arata in comunicat, scrie MEDIAFAX.

In comunicat se precizeaza ca in cadrul discutiei, oficialul german si-a exprimat convingerea ca in perioada urmatoare vor fi aprofundate relatiile bilaterale dintre Germania si Romania. "Totodata, doamna Merkel l-a asigurat pe presedintele ales al Romaniei de intregul sau sprijin si a reiterat importanta parteneriatului dintre cele doua tari in interiorul Uniunii Europene. In plus, Cancelarul german a apreciat ca foarte importanta colaborarea intre Bucuresti si Chisinau pentru sustinerea parcursului european al Republicii Moldova", mai mentioneaza sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.