Teodor Melescanu a depus, luni, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru de Externe, in prezenta sefului statului, a premierului Victor Ponta si a mai multor consilieri din cadrul Administratiei Prezidentiale.

Inainte ca Teodor Melescanu sa depuna juramantul ca ministru de Externe, presedintele Traian Basescu a spus ca demisia lui Titus Corlatean a fost tarzie, precizand ca nu l-ar fi numit in functie pe fostul director SIE, dar o face, totusi, avand in vedere urgenta. Ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre noul ministru de Externe a durat doar cateva minute.

"Cred ca demsia lui Corlatean a intervenit prea tarziu, dansul trebuia sa isi asume esecul din 2 noiembrie. Nici pe dvs nu v-as fi numit, dar o fac datorita urgentei si mai ales, am ramas cu declaratia dvs ca daca ati fi fost ministru de externe, nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat in turul 2 al alegerilor cu votul din diaspora. Avand incredere in ce ati spus public, va invit sa depuneti juramantul", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni dupa-amiaza, decretele privind incetarea mandatului lui Titus Corlatean la sefia MAE si numirea in functia de ministru de Externe a lui Teodor Melescanu.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Titus Corlatean din functia de ministru al Afacerilor Externe, precum si decretul prin care Teodor-Viorel Melescanu este numit in functia de ministru al Afacerilor Externe. Ulterior, decretele au fost publicate in Monitorul Oficial.

Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionand ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul al doilea. Corlatean a mai spus ca nu accepta ca MAE sa fie implicat in jocul electoral al "domnilor Basescu si Iohanni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.