Presedintele Traian Basescu a semnat, luni dupa-amiaza, decretele privind incetarea mandatului lui Titus Corlatean la sefia MAE si numirea in functia de ministru de Externe a lui Teodor Melescanu.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Titus Corlatean din functia de ministru al Afacerilor Externe, precum si decretul prin care Teodor-Viorel Melescanu este numit in functia de ministru al Afacerilor Externe. Totodata, Administratia Prezidentiala anunta ca ceremonia de depunere a juramantului de investitura a lui Teodor Melescanu in functia de ministru de Externe va avea loc la ora 17.30, la Palatul Cotroceni, scrie MEDIAFAX.

Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionand ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul al doilea. Corlatean a mai spus ca nu accepta ca MAE sa fie implicat in jocul electoral al "domnilor Basescu si Iohannis".

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca i-a transmis presedintelui Traian Basescu nominalizarea lui Teodor Melescanu pentru postul de ministru al Afacerilor Externe.

Teodor Melescanu a mai fost ministru de Externe in perioada 1992-1996, in Guvernul Nicolae Vacaroiu, iar in perioada aprilie 2007 - decembrie 2008 a fost ministru al Apararii, in Cabinetul Tariceanu. Din februarie 2012, Teodor Melescanu a fost director al Serviciului de Informatii Externe, functie din care a demisionat in luna septembrie, ulterior el anuntandu-si candidatura ca independent la Presedintie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.