Presedintele Senatului, liderul PLR Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni, ca protocolul de refacere a USL va fi semnat de PSD si PLR, dar si de celelalte formatiuni componente ale USL, in aceasta saptamana, respectiv inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Intrebat, luni, daca vede posibila semnarea unul protocol pentru refacerea USL, Tariceanu a raspuns afirmativ. El a aratat ca nu e vorba de o refacere simbolica, ci despre una "de substanta".

Tariceanu a admis ca suprapunerea intre USL si noul proiect politic nu va fi "perfecta". "Sigur ca nu putem sa punem noul proiect intr-o suprapunere perfecta peste cel vechi. Dar ceea ce e important e ca vom avea din nou o contructie politica in care sa fie reprezentat PSD si PLR", a subliniat Tariceanu, care a mentionat ca si celelalte formatiuni ale USL vor face parte si vor semna protocolul de refacere, scrie MEDIAFAX.

Solicitat sa comenteze faptul ca PLR nu e recunoscut in mod oficial, el a raspuns: "Sunt doua lucruri ce trebuie separate: pe de o parte avem constructia si ideea politica si, sigur ca aceasta constructie politica urmeaza sa primeasca si o haina juridica. Ele nu sunt conditionate, dar primeaza actiunea politica".

Intrebat cand va va fi semnat acest protocol de refacere a USL, Tariceanu a raspuns: "Cel mai probabil in aceasta saptamana, in zilele urmatoare, inainte de turul doi". Intrebat, pe de alta parte, daca PLR intra la guvernare, el a raspuns: "Nu sunt lucruri neaparat legate, nu exista o conditionare in acest sens".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.