Candidatul PP-DD la alegerile din 2 noiembrie, Dan Diaconescu, a declarat, joi, ca PP-DD nu va vota cu Klaus Iohannis in turul II al scrutinului prezidential, el propunand "sustinerea celui care astazi este prim-ministru".

"M-am consultat in ultimele trei zile pe de o parte cu telespectatorii mei, cu parlamentarii PP-DD, cu liderii organizatiilor judetene. Pot sa va spun ca 75% dintre sufragii inclina intr-o anumita directie. Avem de ales intre doua variante, intre un sef si intre adjunctul sau, fiindca unul dintre finalisti a incercat sa fie adjunctul celuilalt chiar in primavara acestui an. Evident ca optiunile celor 75% dintre suporterii mei, dintre alegatorii mei vor inclina balanta catre sef", a spus Diaconescu, potrivit MEDIAFAX.

Dan Diaconescu a sustinut ca unul dintre candidatii din turul II nu a dat niciun raspuns in ceea ce priveste "cele 100 de masuri" primite de el de la publicul sau, in timp ce al doilea finalist agreeaza 20 din aceste masuri.

"Va anunt ca nu il voi vota pe Klaus Iohannis, ca PP-DD nu va vota cu Klaus Iohannis. Va anunt, de asemenea, ca Victor Ponta ramane un mare adversar politic al meu (...), sper ca odata ajuns presedinte sa onoreze toate aceste promisiuni, toate aceste obiective pe care le-a insusit din programul meu politic. In cazul in care nu o va face, vom reincepe razboiul impotriva sa (...). Prin urmare, propunem acest embargo, propunem sustinerea celui care astazi este prim-ministru, a celui pe care poporul l-a votat in numarul cel mai mare in primul tur. Asadar, invit pe toti romanii sa se prezinte la vot si sa faca ceea ce doresc ei in cabina de vot. Nu voi tranzactiona niciodata, nu voi negocia cele 400.000 de voturi, dar le voi spune romanilor, din aceasta seara (n.red. - joi seara) pana duminica viitoare, sa nu il voteze pe Klaus Iohannis", a spus Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a obtinut la alegerile din 2 noiembrie 4,03% din voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.