Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca primul lucru la care doreste sa renunte cand va ajunge la Cotroceni este imunitatea sefului statului si ca va avea discutii cu partidele pe aceasta tema, el sustinand si renuntarea la imunitatea parlamentarilor.

Klaus Iohannis a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca dupa ce va fi ales presedinte al Romaniei va solicita sa se renunte la alineatul care stabileste ca seful statului se bucura de imunitate.

"Avem in momentul de fata multe discutii in jurul imunitatii si va spun ca primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui Romaniei. Este nevoie, evident, pentru acest lucru, de discutii cu partidele politice, in special acum, cu comisia care se ocupa de proiectul de modernizare a Constitutiei. Voi avea aceste discutii si voi solicita ferm sa se renunte la alineatul care stabileste ca presedintele se bucura de imunitate", a spus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

El a afirmat ca trebuie schimbate si prevederile legate de imunitatea parlamentarilor.

"Toata lumea intelege si este de acord ca trebuie sa existe o protectie pentru opinia politica si sunt total de acord si cred ca toata lumea este de acord ca parlamentarii nu pot fi trasi la raspundere penala pentru optiunea lor politica, dar dincolo de asta este inadmisibil ca prin procedura parlamentara sa poata fi impiedicata justitia sa-si faca treaba. Aici lucrurile trebuie schimbate clar si total. Aceste lucruri se pot face simplu, daca noi toti ni le dorim, atunci o sa vedeti ca politicienii vor fi si ei primii care si le doresc, fiindca vor votul dumneavoastra", a subliniat Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.