Monica Macovei a declarat, miercuri, ca a depus la Parchetul General o plangere penala si un denunt penal prin care solicita "anchetarea de urgenta" a lui Victor Ponta, Titus Corlatean si Bogdan Stanoevici si a presedintilor sectiilor de votare din strainatate.

Macovei a invocat trei articole din Codul penal, referitoare la impiedicarea drepturilor electorale, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu.

"Azi (n.red. - miercuri) am depus la Parchetul General, evident domnului procuror Tiberiu Nitu, procuror sef al Parchetului General, o plangere penala si un denunt penal, deci atat in nume propriu, cat si in numele cetatenilor Romaniei, prin care solicit anchetarea de urgenta si in mod impartial si independent a urmatorilor: Victor Viorel Ponta - prim-ministru si candidat la alegerile prezidentiale, Titus Corlatean - ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Stanoevici - ministru delegat pentru romanii de pretutindeni si presedintii sectiilor de votare din strainatate, care au impiedicat dreptul la vot si toate celelalte persoane vinovate de impiedicarea la vot a romanilor, pentru comiterea urmatoarelor trei infractiuni: impiedicarea drepturilor electorale, prevazuta de art. 385 din Codul penal, care se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani, abuzul in serviciu prevazut de art. 297 alin. 1 din Codul penal si neglijenta in serviciu prevazuta de art. 298 din Codul penal", a precizat Monica Macovei, intr-o conferinta de presa, scrie MEDIAFAX.

Ea a precizat ca solicita procurorului general sa rezolve aceasta plangere "de indata si cu impartialitate".

Macovei a aratat ca toata lumea a vazut cozile din strainatate de la sectiile de votare si felul in care a decurs procesul de vot din strainatate si a apreciat ca nu se poate trece la turul II al alegerilor prezidentiale pana nu este cercetat felul in care a fost organizat turul I.

In plangerea adresata procurorului general, Macovei a precizat ca a cerut Biroului electoral pentru strainatate sa-i comunice procesele verbale intocmite de birourile electorale ale sectiilor de votare din strainatate, dar ca acest lucru i-a fost respins. De asemenea, Macovei a mentionat ca este dispusa sa fie la dispozitia cetatenilor romani care au votat in strainatate si care vor sa-si apere drepturile in instanta, ea putand sa-i reprezinte pro bono.

Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.