Scrutinul prezidential din Romania a generat tensiuni la consulatul roman din Torino, unde au existat doar trei sectii de votare pentru aproximativ 50.000 de persoane, comenteaza publicatia La Stampa.

"Comunitatea romanilor din zona Torino participa la scrutinul prezidential: sunt doar trei sectii de votare pentru peste 50.000 de persoane", scrie La Stampa intr-un articol cu titlul: "Sase ore la coada pentru a vota - tensiuni la consulatul Romaniei".

"Oamenii asteapta in picioare pe o distanta de sute de metri, la coada in fata consulatului Romaniei. Pentru a vota. Adulti, unii cu copiii de mana sau in carucioare. Stau la coada patru-cinci ore pentru a ajunge la sectiile de votare. Opinia comuna este: «vrem doar sa votam; ne tin aici ca pe animale»", precizeaza La Stampa.

"Sunt convins ca cineva nu vrea sa votam; vor ca totul sa ramana la fel", afirma un alegator, Cristian R., in varsta de 23 de ani, citat de La Stampa. "Aceste alegeri sunt pentru desemnarea presedintelui tarii (...). Sunt importante. Votul romanilor din strainatate a fost mereu determinant, propaganda nu ajunge pana aici. Aproape de fiecare data, schimbarea a venit de la noi. Este evident ca nimeni nu are interesul de a se schimba ceva", adauga alegatorul.

"De ce nu se poate vota electronic? In acest fel am fi putut vota toti", spune Anca F., in varsta de 35 de ani.

"Este o rusine, nu este posibil sa astepti sase ore in strada pentru a vota. Este dezgustator", afirma un alt roman, Vasile S., in varsta de 55 de ani. "Mi-au furat dreptul de vot", considera Valentina Mihaela P., in varsta de 47 de ani, care lucreaza ca menejera in Torino.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.