Ministrul de Externe, Titus Corlatean, si echipa din minister garanteaza cu functiile lor ca, pe 16 noiembrie, niciun cetatean roman care vrea sa voteze nu va ramane in afara unei sectii de vot, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Pe 16 seara, daca va exista un singur cetatean roman in diaspora care vrea sa voteze si nu poate, toata echipa de conducere - pentru ca nu este munca unui singur om, dupa cum stiti foarte bine - toata echipa de conducere isi va asuma responsabilitatea. Eu insa cred ca in urma masurilor pe care BEC le poate dispune maine, vom avea in 16 noiembrie un vot, ca si in Romania de altfel, fara nici un fel de probleme", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Ministerului Afacerilor Externe, alaturi de ministrul Corlatean, scrie MEDIAFAX.

El a raspuns astfel intrebat de presa daca el considera in acest moment ca este vorba de o responsabilitate politica in privinta organizarii alegerilor din strainatate si daca se poate vorbi despre demisia ministrului Corlatean.

Anterior, Ponta a anuntat ca Biroul Electoral Central va dispune, marti, o serie de masuri, care vor viza eventuala crestere a numarului cabinelor de vot si suplimentarea personalului din sectiile de vot si consulate.

Romanii din strainatate au iesit, duminica, in numar record la vot, insa in mai multe capitale europene cozile au fost uriase, iar oamenii au protestat fata de inchiderea portilor in fata celor care nu au mai putut vota.

Presedintele Traian Basescu a cerut demisia ministrilor Titus Corlatean si Bogdan Stanoevici. La fel si aproximativ 200 de persoane care au protestat la MAE, duminica seara, fata de organizarea alegerilor in strainatate, insa vicepremierul Liviu Dragnea a apreciat ca activitatea Ministerului de Externe este una foarte buna, el aratand ca MAE nu poate fi invinovatit cu nimic pentru modul in care s-a desfasurat procesul electoral in diaspora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.