Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, intrebat despre negocierile din coalitia de guvernare privind nominalizarea unui viitor premier, ca este posibil ca marti, la sedinta de coalitie, sa apara tandemul presedinte-premier, el aratand ca e posibil sa apara, insa, si "alte lucruri".

"Maine (marti - n.r.) va fi o discutie constructiva. E posibil sa apara un tandem, e posibil sa apara si alte lucruri, insa chiar cred ca trebuie sa fie o singura discutie. Victor Ponta nu poate sta numai in negocieri si discutii despre asta", a mentionat Dragnea.

El a aratat, pe de alta parte, ca discutia despre viitorul premier a fost anuntata de Victor Ponta, care "probabil are o strategie". "Daca va avea loc o intalnire maine, dumnealui va decide", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a spus, duminica seara, ca marti se va intalni cu reprezentantii coalitiei de guvernare, iar impreuna vor anunta persoana sau persoanele care pot conduce "un guvern al Romaniei, pe baza proiectului USL". "Marti ma voi intalni cu reprezentantii coalitiei de guvernare si impreuna vom anunta persoana sau persoanele care pot conduce un Guvern al Romaniei pe baza programului USL, votat in 2012, pana la alegerile din 2016, pentru ca USL a castigat alegerile in 2012", a spus Ponta.

El a aratat ca PLR, condus de Tariceanu, va face parte din coalitia de guvernare. "Marti avem aceasta discutie si ne vom asigura ca programul USL, pentru care romanii au votat 60% in 2012, va fi implemenat pana la sfarsitul lui 2016"', a aratat Ponta.

Intrebat daca Tariceanu se mentine printre nominalizarile pentru functia de premier, Ponta a precizat ca discutia va fi marti dupa-amiaza. Intrebat daca va face tandem cu persoana nominalizata pentru functia de premier, Ponta a precizat: "Este o decizie care apartine coalitiei, nu vreau sa vin sa spun doar pe cine vreau prim-ministru. Vreau sa existe o decizie a coalitiei de guvernare pentru ca urmatorul prim-ministru va lucra cu coalitia din Parlament".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.