Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut Corpului de control sa verifice legalitatea contractelor de achizitii la CFR Marfa, CFR Calatori si CFR SA privind serviciile de mentenanta si reparatii a materialului rulant, ca urmare a unui dosar de infractiuni de coruptie instrumentat de DNA.

"Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus Corpului de control efectuarea unui control tematic la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA, la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori SA, cat si la Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA. Controlul vizeaza respectarea legalitatii privind incheierea si derularea contractelor de achizitie a serviciilor de mentenanta si reparatii a materialului rulant, incheiate de cele trei companii feroviare din 2012 pana in prezent", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, in care nu sunt furnizate alte informatii.

Procutorii DNA au efectuat marti mai multe perchezitii la companiile feroviare. Cele sapte persoane retinute in dosarul de coruptie in care au avut loc mai multe perchezitii, inclusiv la CFR Calatori si CFR Marfa, au primit, in noaptea de miercuri spre joi, mandate de arest la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, Simona Trestianu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca instanta a dispus arestarea la domiciliu pe 30 de zile a celor sapte persoane pentru care procurorii anticoruptie au cerut arestul preventiv, masura fiind luata in noaptea de miercuri spre joi, dupa mai multe ore de audieri.

Trestianu a spus ca persoanele arestate preventiv sunt omul de afaceri Calin Mitica, fostul director din CFR Calatori Teodor Gavris, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, Laurentiu Seceleanu, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Madarasan, directorul de infrastructura SC Transferoviar Grup SA, Stefan Adriian, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihut, si directorul general SC Remarul 16 Februarie SA, Dumitru Barbacuti.

Cele sapte persoane fusesera retinute miercuri de procurorii anticoruptie.

Citeste si:
CFR Marfă anunță că vrea să concedieze 1.400 de angajați
CFR Marfă anunță că vrea să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.