Presedintele Traian Basescu saluta rezultatul alegerilor din Ucraina si precizeaza ca "votul masiv" in favoarea partidelor proeuropene arata vointa poporului ucrainean ca tara sa continue drumul catre integrare europeana, subliniind ca Romania va fi "un partener loial" al Kievului in acest proces.

Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu saluta rezultatul alegerilor parlamentare desfasurate duminica in Ucraina, apreciind ca "votul masiv in favoarea partidelor proeuropene arata, pe de-o parte, vointa poporului ucrainean ca tara sa-si continue drumul catre integrare europeana, iar pe de alta parte, determinarea partidelor politice castigatoare ale alegerilor de a raspunde vointei majoritare a electoratului ucrainean".

"Romania va fi un partener loial al Ucrainei in acest drum extrem de dificil, dar care reprezinta singura optiune corecta", se mai arata in comunicat, scrie MEDIAFAX.

La randul sau, ministrul de Externe, Titus Corlatean, a scris, pe Twitter, ca rezultatele votului din Ucraina sunt "un semnal clar al faptului ca poporul ucrainean ramane unit in aspiratiile sale de pace, democratie si unitate nationala". Totodata, seful diplomatiei noteaza ca rezultatul reprezinta "inca un pas important" catre drumul european al poporului ucrainean.

Dupa numararea a 40% din voturi, blocul presedintelui Petro Porosenko (21,5%) si Frontul Popular (21,6%) al premierului Arseni Iateniuk s-au clasat pe primul loc in alegeri, urmate de Samopomici (11%), formatiune formata din militanti tineri si combatanti reveniti de pe front, conform AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.