Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane, ca nu o sa il convinga nimeni ca trecerea Prutului in al doilea razboi mondial a fost o greseala, subliniind ca este discutabila doar trecerea Nistrului.

"O sa spun poate un lucru care unora li se va parea nepotrivit. N-o spun pentru prima data, dar astazi, foarte aproape de incheierea mandatului, imi iau libertatea s-o spun: vorbim prea putin de prima parte a celui de-al doilea razboi mondial. Si acolo au cazut ostasi romani care au executat ordinul politicienilor. Si niciodata nimeni n-o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala in istorie", a declarat Traian Basescu, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane.

Seful statului a precizat ca trecerea Nistrului "poate e discutabila", dar "Armata romana prin traditie si-a aparat teritoriul national", iar "teritoriul dintre Prut si Nistru a fost si este pamant romanesc".

In iunie 1940, in urma unui ultimatum dat de Uniunea Sovietica, Romania a cedat, fara lupta, Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta. In 22 iunie 1941, Armata romana, sprijinita de unitati ale Armatei germane, a inceput campania de recucerire a Basarabiei si Bucovinei.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, alaturi de mai multi ministri, participa, sambata, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane, la sosirea la ceremonie presedintele dand mana doar cu reprezentantii Armatei, nu si cu premierul si cu membrii Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.