Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a comentat luni declaratiile presedintelui Traian Basescu ce sugerau ca el ar fi ofiter al SIE in rezerva, afirmand ca ar accepta acest lucru daca asta ar insemna ca a fost coleg cu seful statului.

Sarbu a fost intrebat cum vede afirmatiile sefului statului care lasa sa se inteleaga ca el ar fi ofiter SIE in rezerva. "Daca am fost coleg cu dansul, atunci accept situatia asta", a replicat Sarbu. Declaratia liderului senatorilor PSD a fost facuta la finaul sedintei Comisiei de control al SIE, in care Ilie Sarbu este vicepresedinte, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a prezentat, in 14 octombrie, la Realitatea TV, in sprijinul afirmatiei ca Victor Ponta a fost ofiter SIE, o Hotarare de Guvern, initiata de Teodor Melescanu si semnata de premier, care extindea protectia acordata ofiterilor si la cei care si-au incetat raporturile cu Serviciul. El a spus ca aceasta Hotarare nu a trecut prin CSAT, cum ar fi trebuit, mentionand ca daca ar fi trecut, el ar fi respins-o. Presedintele a mentionat ca nu crede ca aceasta Hotarare a trecut prin Guvern, mentionand ca Melescanu a initiat-o si apoi a fost semnata de premierul Ponta.

Seful statului a precizat ca Melescanu este prieten cu socrul premierului, Ilie Sarbu. El a spus ca initial nu a remarcat Hotararea, ci doar dupa ce senatorul Valer Marian l-a interpelat pe Victor Ponta daca in perioada 1997-2001 a fost ofiter acoperit al SIE. Basescu a declarat ca Melescanu a initiat o HG prin care a modificat o lege din timpul Guvernului Adrian Nastase, prin care a declasificat activitatile SIE, incalcand, totodata, Legea de functionare a Serviciului, pentru a-l acoperi pe premierul Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.