Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a declarat luni, la iesirea de la DNA, ca nu si-a pus problema sa fie seful PSD si ca nu a vorbit niciodata cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, in legatura cu solicitarile pe care, potrivit procurorilor anticoruptie, i le-ar fi facut Viorel Hrebenciuc.

Intrebat daca s-a intalnit in 17 octombrie cu Viorel Hrebenciuc, care i-ar fi cerut atunci sa initieze o propunerea legislativa privind amnistierea si gratierea unor pedepse, Sova a raspuns negativ.

De asemenea, intrebat daca s-a intalnit de atunci cu ministrul Justitiei, purtatorul de cuvant al PSD a spus: "Niciodata nu am vorbit cu Cazanciuc".

Dan Sova a fost intrebat de jurnalisti si daca a discutat cu Viorel Hrebenciuc despre o eventuala abrogarea a articolului 13 din Legea 78/2000, el raspunzand ca nu stie ce prevede respectivul articol. Dupa ce jurnalistii i-au precizat continutul articolului, Sova a raspuns doar ca "este un articol foarte bun", scrie MEDIAFAX.

Articolul 13 din Legea 78/2000 incrimineaza "fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite". Aceasta infractiune este una dintre cele pentru care Viorel Hrebenciuc este urmarit penal in dosarul retrocedarilor.

Pe de alta parte, intrebat daca isi doreste sa ajunga la sefia PSD, Dan Sova a spus: "Noi nu discutam asa ceva. Nu mi-am pus problema".

Purtatorul de cuvant al PSD a fost luni la DNA in legatura cu noi acuzatii ce ii sunt aduse lui Viorel Hrebenciuc. In noul dosar, care are legatura cu cel al retrocedarilor, deputatul PSD are calitatea de suspect si este urmarit penal pentru instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta.

Potrivit DNA, Hrebenciuc a aflat chiar de la un angajat al DNA ca este interceptat si, pe de alta parte, i-a promis unui coleg din PSD ca il va sprijini sa ajunga presedinte al partidului, daca initiaza o lege privind amnistierea si gratierea unor pedepse. Surse judiciare au precizaT ca respectivul coleg de partid al lui Viorel Hrebenciuc este Dan Sova. Aceleasi surse sustin ca Hrebenciuc ar fi aflat informatii din interiorul DNA cu ajutorul fostului sef al Serviciului Protectie si Paza (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerand si obtinand de la un angajat al Directiei informatii despre interceptarea deputatului.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.