Teodor Melescanu a declarat, vineri, ca propune tuturor celor implicati in campanie sa organizeze o serie de dezbateri televizate la care sa participe toti candidatii, pe temele fundamentale care privesc atributiile presedintelui.

"Avand in vedere modul in care se desfasoara campania, va propun tuturor celor care participa la campanie ca noi, candidatii la Presedintie, impreuna cu staff-urile de campanie si principalele canale mass-media sa organizeze o serie de dezbateri televizate la care sa participe toti candidatii, astfel incat cat mai multi romani sa aleaga in cunostinta de cauza", a spus Melescanu, scrie MEDIAFAX.

El a aratat ca propune ca luni, 20 octombrie, fiecare staff de campanie sa-si delege un reprezentant care impreuna cu principalii reprezentanti ai canalelor mass-media sa discute organizarea acestor dezbateri. Melescanu a precizat ca a primit o propunere in aceste sens de la candidatul Victor Ponta privind organizarea unor asemenea dezbateri, iar el a raspuns in scris ca este gata oricand sa participe, doar sa i se comunice, data, locul, ora si temele.

"Avand in vedere ca aceste lucruri nu au fost stabilite, va prezint aceasta propunere a mea privind organizarea acestor dezbateri", a mai spus Melescanu.

El a aratat ca temele dezbaterilor trebuie sa priveasca atributiile presedintelui, respectiv politica externa, functionarea institutiilor statului, justitiei, relansarea economica, politica in domeniul securitatii, apararii si ordinii publice. Melescanu a precizat ca el a facut o propunere privind impulsionarea revizuirii Constitutiei, reducerea numarului de parlamentari la 300, reducerea mandatului presedintelui la patru ani si alegeri simultane prezidentiale si parlamentare in 2016.

Intrebat de ce ar dori scurtarea mandatului presedintelui la doi ani in 2016, acesta a spus ca nu are o intelegere cu nimeni, iar scopul sau nu este cat de lung sa fie mandatul presedintelui, ci cat de eficient este. "Daca in doi ani pot face toate aceste lucruri pe care le propun, pentru mine va fi o onoare", a adaugat Melescanu.

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.