Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Galati, referindu-se la presedintele Traian Basescu, ca solicitarea de date despre adversarii politici adresata serviciilor de informatii reprezinta o incalcare flagranta a legii, aratand ca, daca el insusi ar face acest lucru, ar trebui sa fie arestat.

"Dumneavoastra ce credeti, daca eu as face o adresa maine la SIE sau la SRI sa imi dea dosarul domnului Basescu sau a domnului Iohannis, sau al doamnei Udrea, evident ca as incalca legea si evident ca oamenii aia ori m-ar pune sub urmarire penala, ori m-ar trimite la analize psihiatrice. (...) Daca eu as scrie azi catre SRI si SIE: «Dati-mi date despre Basescu sau despre Iohannis», ar trebui sa fiu arestat azi. Asa cred si asa e normal", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca folosirea in campania electorala a Justitiei, a serviciilor de informatii, precum si solicitarea de date de la serviciile de informatii, reprezinta "o problema medicala".

"Numai Ceausescu, probabil ca nici el nu facea, sa ceri de la serviciile de informatii date despre adversarii politici. (...) Din punctul meu de vedere, este o incalcare flagranta a legii. Dar sunt institutii publice care trebuie sa certifice acest lucru", a aratat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.