Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, ca nu i-a cerut fostului director SIE Teodor Melescanu liste cu ofiteri acoperiti, cum sustine acesta, ci l-a intrebat, in scris, daca in Guvern sunt actuali sau fosti ofiteri SIE si daca acestia au fost "specializati".

"Nu am cerut niciodata o lista a ofiterilor acoperiti, nu as face acest lucru, pentru ca nu ai de ce sa intrebi, pe mine ma intereseaxa informatia, nu am cerut nicio lista, documentul arata ca domnul Melescanu a dezinformat, continuand sa se plaseze in zona de a face politica", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a subliniat ca in conformitate cu Legea 182/2002 presedintele Romaniei are acces la informatii secrete de stat. "Presedintelui nu i se pot refuza informatii secret de stat. Probail domnul Melescanu ori a uitat, ori a vrut sa dezinformeze ieri afirmand ca i-am solicitat lista cu ofiteri acoperiti", a spus Basescu.

Seful statului a precizat ca este surprins de faptul ca SIE este angrenat in lupta politica, mentionand ca sunt "neadevaruri" in comunicatul Serviciului, cum ar fi cel ca nu era necesar avizul CSAT pentru Ordonanta privind secretele.
.
"Am luat de asemenea nota de comunicatul SIE de ieri si trebuie sa va spun ca m-a surprins angrenarea in disputa poltica a Serviciului, pentru mine este o enigma uriasa de ce au facut-o", a spus Basescu.

Potrivit sefului statului, comunicatul SIE contine neadevaruri, cum este cel ca nu era necesar avizul CSAT pentru Ordonanta privind secretele.

"Comunicatul domniilor lor contine neadevaruri, si cel mai important este cel legat de faptul ca nu era nevoie de avizul CSAT", a spus Basescu, mentionand ca invita Serviciul sa ia nota de prevederile legale potrivit carora este necesar aviz din partea CSAT pentru astfel de reglementari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.