Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca utilizarea unui procuror ca ofiter este o incalcare a Constitutiei. Totodata, acesta a lansat un nou atac la adresa premierului Ponta, despre care a spus ca este un "fripturist".

"Este o incalcare a Constitutiei utilizarea ca ofiter a unui procuror? Raspunsul meu e da. E de interes public daca un membru al guvernului, fie el premier, a fost sau nu ofiter al unui servuiciu de informatii? Raspunsul meu e da. Din aceste motive consider ca domnul Melescanu a incalcat legea si a tarat dupa interesele politice ale sale si ale premierului un serviciu exceptional, unul dintre cele mai bune din lume", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a afirmat ca premierul Victor Ponta este un "fripturist" si un "profitor".

"Victor Ponta a fost doar un fripturist care s-a bagat si el in SIE, sa mearga si el pe afara. El a fost doar un profitor, care a participat la cateva seminarii si si le-a trecut in CV ca fiind niste cursuri. Nu a avut nicio misiune, nu poti trimite in misiuni in afara un om necopt luat din parchet", a mai adaugat seful statului.

"Pur si simplu a fost un fripturist cum au fost multi la acea vreme, cum a fost si foamea structurilor de a-si forma noi structuri, pentru ca se prabusise vechiul sistem, asa cum a trecut asa a si plecat, probabil si din cauza lipsei de performanta. Unde ma situez cand vorbesc de incalcarea Constitutiei: articolul 130 din Constitutia din 1991 prevede la litera a foarte clar: <<functia de procuror e incompatibila cu orice alta functie publica sau privata cu exceptia celor didactice>>. Nu mi s-a parut ca la SIE e vreo functie didactica", a concluzionat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.